Inspiratiefestival: ruim 200 keer inspiratie

Met meer dan 200 enthousiaste bezoekers was het tweede inspiratiefestival Thuis in Taal op School en Thuis een geweldig succes. Leerkrachten, pedagogisch medewerkers, specialisten uit het werkveld, studenten en geïnteresseerden gingen in gesprek over de thema’s gelijke kansen, taalontwikkeling, meertaligheid, visievorming en geletterdheid. In acht verschillende workshops, vier lezingen en eettafelgesprekken vonden zij elkaar en wisselden kennis en ervaringen uit.

Waar je ook keek in de ruimtes van Hogeschool Rotterdam die voor het festival ter beschikking waren gesteld, overal zag je mensen in gesprek over wat ze meegemaakt hadden, gehoord of geprobeerd hadden en wat ze allemaal moesten missen. Want dat was het enige kritiekpuntje: het was allemaal zo interessant en je kon niet overal naar toe.

Kraampjes druk bezocht

Ook voor de informatiemarkt was veel belangstelling. De kraampjes werden druk bezocht en ook daar werden veel gesprekken gevoerd over het belang van het ondersteunen bij meertaligheid en van samenwerken met ouders. De materialen van de Gereedschapskist van het kenniscentrum waren al na korte tijd niet meer voorradig. Ze voorzagen duidelijk in een grote vraag.

Samen eten, samen praten
En dat eten verbindt was aan het eind van de dag weer goed te merken. De Indiase, Griekse en Syrische buffetten vielen letterlijk in de smaak, terwijl alle deelnemers en medewerkers met elkaar in gesprek gingen. Over de taalontwikkeling van kinderen, over hoe ieder binnen zijn eigen organisatie samenwerkt met ouders of dat probeert te ontwikkelen, hoe je die samenwerking vastlegt in de visie van school en noem maar op.

Als organisatie hadden we ons geen beter verloop van de dag kunnen voorstellen. Het was inspiratie alom. We genieten nog even na, maar beginnen binnenkort met nadenken over hoe we met een derde festival hierop kunnen aansluiten. Hieronder zie je nog wat van de foto’s die Roy Borghouts maakte tijdens de dag.

Categories: NieuwsTags: ,